Tein juustokakun illalla, joten valitettavasti kaikki valmistusvaiheen kuvat olivat mielestäni rumia. En siis niitä valitettavasti julkaise, mutta laitanpa nyt kuitenkin pari kuvaa valmiista kakusta, jotta saa kuvan, että miltä sen pitäisi näyttää.. (tai ainakin miltä mun oma näytti..).
Reseptin löysin Mustikkasuun blogista ja tässä on nyt oma versioni. En kylläkään alkuperäistä reseptiä hirveästi muokkaillut.
Tarvitset:
1/2 pkt Digestive kaurakeksejä
n. 75 g sulatettua voita
Täyte:
5 liivatelehteä (+ ½ dl keltaista hedelmämehua tai - smoothieta)
3,3 dl laktoositonta kuohukermaa (Valio)
2 rs (200g) Valio maustamatonta tuorejuustoa (hyla, kevyt)
½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 passionhedelmää
1/2 pkt Digestive kaurakeksejä
n. 75 g sulatettua voita
Täyte:
5 liivatelehteä (+ ½ dl keltaista hedelmämehua tai - smoothieta)
3,3 dl laktoositonta kuohukermaa (Valio)
2 rs (200g) Valio maustamatonta tuorejuustoa (hyla, kevyt)
½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 passionhedelmää
2 prk (125g) Piltti mangososetta
Kiille:
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Kiille:
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl keltaista hedelmämehua
2 prk (125g) Piltti mangososetta
3-5 passionhedelmää
Täytteen valmistus:
1. Murskaa keksit. Sekoita
joukkoon sulatettu voi.
Vuoraa rengasvuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sille.
Laita jääkaappiin odottelemaan.
2. Laita liivatelehdet veteen kylmään veteen likoamaan.
Sekoita kulhossa sokerit, passionhedelmät ja mangosose tuorejuustoon.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi eri kulhossa.
4. Kiehauta mehu ja sekoita liivatelehdet siihen.
Lisää sitten seos ohuena nauhana
tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen.
5. Lisää kermavaahto mukaan
varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
Kaada täyte pohjan
päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa.
Nosta jääkaappiin hyytymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kiilteen valmistus:
1. Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi.
2. Sekoita mangosose, passionhedelmät ja hedelmämehu.
3. Kiehauta sitruunamehutilkka ja lisää liivatteet siihen. Sekoita soseen joukkoon tasaisesti.
4. Kaada kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi.
Irrota vuoka, laita tarjoiluvadille ja voila! Tykkäsin itse ainakin kakusta ihan hurjasti, joten suosittelen kyllä kokeilemaan!
Joku kysyi multa myös reseptiä amerikkalaiseen juustokakkuun, mutta valitettavasti en enää muistanut miltä sivustolta olen reseptin katsonut. Pitäisi tallentaa aina kaikki sivustot, kun myöhemmin on sitten ärsyttävää etsiä uusia. Jokatapauksessa netissä on aika paljon juustokakkureseptejä amerikkalaiseenkin malliin, eli kannattaa vain rohkeasti kokeilla sellaista, joka kuulostaa omaan korvaan hyvältä :)
Tällä hetkellä postaustahti on vähän hiljentynyt, sillä opiskelutahdin on täytynyt kiihtyä. Viimeiset tentit ja projektit häämöttää ja tottakai kaikki on melkeinpä samalla viikolla, eli aika kiirehän tässä (taas) tulee. Ei auta muu kuin viettää kaikki vapaa-aika kirjojen äärellä ;)
En kyllä malta odottaa, että tämä huhtikuu olisi ohi! Toukokuun alussa alkaa nimittäin sekä minulla, että poikaystävälläni loma, eli saan hänetkin sitten tänne ainakin kolmeksi kuukaudeksi!
Toisaalta on tässä huhtikuussakin kivoja juttuja, nimittäin esimerkiksi työporukan virkistyspäivä! Ihanaa, en malta odottaa, että päästään tyttöjen kanssa vähän nautiskelemaan! Lisäksi poikaystäväni speksi tulee Helsinkiin, joten hauskaa käydä katsomassa miltä se näyttää.
Ne ovatkin sitten luultavasti ainoat virkistykseni tässä kuussa, mutta onneksi palkinto häämöttää, kunhan se kesä sieltä vaan tulisi. Sitten saa pitää virkistysiltoja vaikka joka ilta! ;)
Tässä kirjoitellessa päiväkin on vaihtunut sunnuntain puolelle, minä vietän sen töissä, mutta viettäkää te muut ihanan leppoisa sunnuntai!
Joo hei oli varmaan ihan kauheeta.. ;) mulle kans!
VastaaPoistaHaha, joooo no mä uhrauduin ja söin sit suurimman osan, ettei muiden tarvinnu kärsii! ;)
Poista