tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen ja kuulumiset

Pääsiäinen on aina vähän semmonen, että se tupsahtaa vähän puskista, mutta sitten se on kyllä aivan ihanaa. Jotenkin se tulee juuri sopivaan saumaan, just silloin kun onkin jo pienen irtioton tarpeessa. Vaikka itse olinkin pääsiäisaaton ja lauantain töissä nii sai sitä silti vähän nollattuakin. Eikä tuosta säästä voi tietenkään puhua tarpeeksi. Aivan mahtavaa.

Pientä radiohiljaisuutta on havaittavissa, postausideoita olisi vaikka millä mitalla ja vaikka valoakin riittää jo nykyään runsaasti iltaan saakka, niin en silti näytä olevan oikein ikinä kotona valoisaan aikaan. Postaukset venyvät ja venyvät siis, kun kuvat puuttuvat! Onneksi on tämä instagram - jokaisen bloggaajan pelastus niinä aikoina, kun kameran muistikortti on täysin tyhjä ;)

Tässä siis vähän puhelimen otoksia pääsiäisen vietosta!


Meidän kotona värjätään perinteen mukaan joka vuosi kananmunat itse. En tiedä kuuluuko tämä monenkaan suomalaisen kodin pääsiäisperinteisiin, mutta Eestissä tämä on ainoa oikea tapa värjätä munia! Munat on siis värjätty ihan sipulinkuorilla, kääritty harsoon ja keitetty normaalisti. 

Sitten tietenkin pääsiäisperinne, joka on tuttu ihan joka puolella maailmaa, nimittäin suklaamunat! Kelli 23v hihkui ilosta, kun pääsiäispupu oli toimittanut vanhempien luokse muutamat suklaamunat! Tottakai leluylläreineen! Meillähän siis äiti ostaa edelleen joulukalenterit ja pääsiäispupu käy joka vuosi piilottamassa parit suklaamunat. Haluaisin sanoa, että tämä on varmaan vaan jäänyt äidiltä tavaksi, mutta totuus on, että olisin varmaan jopa pettynyt mikäli jompaakumpaa ei joku vuosi enää tulisikaan. Onhan tässä vielä aikaa aikuistua!Pääsiäiskortit laitoin jo pari viikkoa takaperin postiin! Olen vähän hajamielistä sorttia, joten käytin hyväksi pientä hetkeä, jolloin jopa muistin, että ne kortit pitää laittaa. Meni ehkä vähän aikaisessa, muttei ainakaan unohtunut! Rakastan itse saada ihan oikeita kivikautisia kortteja, joten olen ottanut tavaksi lähettää aina juhlien aikaan itse kortit. Mielestäni se on todella mukava tapa ja tuo paljon enemmän iloa, kuin ihan vain joku e-kortti tai tekstari.

Pääsiäisen kunniaksi hankin myös vähän freessejä tulppaaneja kotiin! Ne jäivätkin ainoiksi pääsiäiskoristeiksi kotona. Oli mulla myös äidiltä saadut ruohonsiemenet, mutta sitten se multa jäi hankkimatta (taisin mainita jo siitä hajamielisyydestä), joten  ruohoa ei kasvanut omassa huushollissa tänäkään vuonna.. Onneksi mamilla oli kunnon koristelut, niin sai vähän ihastella pajunoksia, lasimunia ja aitoa ruohoa sitten edes jonkun kotona.

Tasan kerran vuodessa pitää se mämmikin kokea. Jos sitä syö sen yhden tai enintään kaksi kertaa pääsiäisen aikaan ison kermakasan kera, niin silloin se on jopa ihan hyvää. Niin ja sitä ei pysty kerralla syömään kuin muutaman lusikallisen, kun alkaa jo tökkiä. Työkaveri vinkkasi itseasiassa vaniljakastikkeesta, pitäisi ensi vuonna muistaa kokeilla sitä! Olis varmasti parempaa!

Pääsiäinen tuli vietettyä ulkoilmassa suurimmaksi osaksi. Nautin nimittäin auringosta ihan liikaa istuakseni sisällä. Olimme kaikkina päivinä ulkona muutamia tunteja, joko kävelyn ja kahvittelun muodossa tai sitten ihan vain terassilla istuskellen ja naatiskellen. Tänään työpäiväkin meni jotenkin paljon leppoisammin, kun sai vähän energiaa auringosta. Tottakai pienellä rentoutumisellakin oli varmasti osansa asiassa.

En muuten malta odottaa vappua! Ei sillä, että mulla olisi mitään erikoisia suunnitelmia, mutta haluaisin toukokuun tulevan mahdollisimman pian! Toukokuussa mulla on niiiin monta kivaa juttua tapahtumassa ja on jo aikakin tämän työntäyteisen huhtikuun (ja alkuvuoden) jälkeen! Kerron näistä varmasti myöhemmin! Toukokuu on muutenkin kiva kuukausi, se on aina sellainen muutoksen kuukausi, jolloin tapahtuu aina kaikkea jännää ja kivaa. Toivottavasti ilmat myös lämpenee entisestään, niin pääsisi kaivamaan shortsit ja hameetkin esille ;)

Palailen taas, kunhan saisin niitä himskutin kuvia otettua! Ihanaa viikkoa! :)

Ps. Minua saa siis tosiaan Instassa seurata, nimimerkkini on @kellikor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)