sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Ihanaa naistenpäivää!

Behind every successful man, is a woman. Olen aina ollut tuon sanonnan kanssa samaa mieltä. Aikaisemmin naiset ohjasivat poikiaan ja miehiään hiljaisesti, antaen miesten saada kaikki kunnia saavutuksistaan. Nykyään olen ylpeä, että yhä useampi mies ymmärtää naisten tärkeyden. Vielä tärkeämpää on se, että sen sijaan, että naiset seisoisivat miestensä takana, naiset nykyään tekevät omia suuria saavutuksiaan.Saan olla erittäin kiitollinen saadessani asua Suomessa naisena. Vaikka Suomellakin on vielä tehtävää tasa-arvon eteen, niin olemme me mielestäni luultavasti maailman tasa-arvoisimpia maita. Onhan meillä kuitenkin ollut naispresidentti ja täällä naiset ja heidän sanomansa otetaan vakavasti. Etenkin naispresidenttimme valinta on ollut mielestäni esimerkkinä muulle maailmalle.

Totuus kuitenkin on, että monet naiset muualla maailmassa eivät ole yhtä onnekkaita. En vain pysty ymmärtämään, kuinka vielä 2000-luvulla maailmassa on niin paljon tietämättömiä ihmisiä. Toivoisin, että vielä minun lapsenlapseni pystyisivät näkemään maailman, jossa naisilla on parempi olla.
Tasa-arvo on yksi asia, mutta erittäin vakava asia, väkivalta on valitettavasti myös Suomessa yleistä.
Pari bloggaajaa (esim. Anna ja Mrs.V) on onneksi vienyt puheet seuraavalle tasolle ja ottanut yhteyttä Naisten Linjaan, joka on neuvonta- ja tukipuhelin väkivaltaa kokeville naisille. (Edellämainittujen blogeista voi lukea enemmän yhdistyksestä). Tällainen yhdistys on erittäin tarpeellinen, sillä surullinen totuus on, että yksi neljästä naisesta kokee väkivaltaa. En vaan voi käsittää, miten Suomessakin voi tapahtua näin paljon tällaista.

Jos voisin, ottaisin kivun pois kaikilta sisariltani, mutta koska olen vain yksi ihminen, autan pienellä teolla. Laitoin lahjoituksen Naisten Linjalle. Väkivaltaa on vaikea poistaa, mutta väkivallasta avoimesti puhuminen voi auttaa edes sitä yhtä naista, joka ei tiedä uskaltaisiko lähteä vai ei. Silmien sulkeminen totuudelta, ei poista sitä.


2 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)