tiistai 12. marraskuuta 2013

Katsaus lihattomaan lokakuuhun

Tässä postauksessa kerroin ryhtyväni lihattomaan lokakuuhun. Tarkoituksena oli siis jättää liha kokonaan pois kuukaudeksi. Ajattelin aluksi, että koko asia olisi liian vaikeaa, enkä pystyisi välttämään liharuokia esimerkiksi vanhempien luona ollessani. Nyt ollessamme jo marraskuun puolessa välissä, ajattelin kertoa miten siinä lopulta sitten kävin. Lihaton lokakuu onnistui paremmin kuin odotinkaan! En syönyt kertaakaan lihaa, en vanhempien luona, en töissä, koulussa enkä kotona. Olin aika yllättynyt, siitä miten helppoa kasvissyöjänä oleminen onkaan. Ajattelin joutuvani hankaliin tilanteisiin monestikin, mutta loppujen lopuksi ei vaadittu muuta, kuin suunnittelua. Tein suuremman annoksen ruokaa kerralla ja kun tiesin viettäväni aikaa vanhempien luona, otin vain rasiallisen ruokaa mukaan.

Kuva

Lokakuun loppuessa aika moni lähipiiristäni kysyi, että mitäs ihanaa lihatuotetta syön ihan ensimmäisenä marraskuun alkaessa. Meillä oli itseasiassa jopa pikkujoulut 1.11 ja menimme Strindbergiin syömään. Olisin voinut lopettaa lihattoman lokakuun siis oikein tyylillä. Päädyin kuitenkin ottamaan kasvisvaihtoehdon. Kyllä vain, oma "lihaton lokakuuni" siis jatkuu. Kasvisruokavalio tuntui omalla kohdallani niin hyvältä niin eettisesti kuin fyysisestikin, että päätin jatkaa sillä tiellä. Siinä on niin monia hyviä puolia, etten näe järkeä palata liharuokavalioon, kun en enää koe sitä omakseni. Voin joskus jakaa täälläkin kasvisruokia, jos ne jotain kiinnostavat, muuten jätän luultavasti muut tähän elämänvaihdokseeni liittyvät asiat blogin ulkopuolelle. Koen blogini olevan enemmän hömppäpaikka, joten en halua täällä eettisiä kysymyksiä sun muita asioita sen enempää puida. Itse olen kuitenkin valintaani erittäin tyytyväinen ja olen nykyään ruoanlaitostakin ihan eri tavalla innoissani. Kasvisruoat ovat jotenkin omasta mielestäni paljon mielikuvituksellisempia ja maukkaampia kuin liharuoat. Soijaan ja tofuunkin olen vähän tutustunut ja vaikka tofua ei taideta mun ruokapöydässä paljoa nähdä, niin soija on ainakin ihan hyvää oikein tehtynä.

Kuva

Tähän kuvaan on hyvä lopettaa, tämä nimittäin kiteyttää aika hyvin oman ajattelumaailmaani. Toivottavasti muilla lihattomaan lokakuuhun ryhtyneillä meni kuukausi hyvin :)

4 kommenttia:

  1. Mahtava kuulla, että löysit oman juttusi lihattoman lokakuun kautta :) Molemmat siskoni ovat kasvissyöjiä ja alan olla jo aika tietoinen kaikista kasvisvaihtoehdoista :D Toinen siskoni mm. tekee jouluksi aina kinkustakin kasvisversion! Itse en lihattomaan pysty, mutta olen huomannut syöväni punaista lihaa todella harvoin. Kalaruuat ovat huippuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kasvisruoat on oikeasti todella hyviä, joten ei oo ollu vaikeaa jättää lihatuotteita pois! Kalasta en ainakaan vielä luopunut, se on niin hurjan terveellistä ja hyvää, joskin yritän senkin suhteen olla vähän varovaisempi, etten ihan mitä tahansa osta :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)