tiistai 3. maaliskuuta 2015

Hunaja-sitruunamuffinssit

Täällä lomalainen kirjoittelee! Tällä viikolla on lukuloma koulusta, joten kuullessani poikaystävälläkin olevan lomaa tällä viikolla, pyysin saada pitää talvilomani tällä samaisella viikolla. On aivan ihanaa ottaa ihan rennosti pitkästä aikaa kahdestaan, kun harvemmin saadaan viettää yhdessä aikaa ilman kiireitä.

Yksi mun lempirentoilupuuhista on leipominen. Siinä yhdistyvät rentoilun ja puuhailun lisäksi syöminen ja mässäily; täydellinen harrastus siis ;). Valitettavasti arkisin mulla ei ole aikaa tälle harrastukselleni, eli eilen etsiskelin innoissani jotain ihanan kuuloista reseptiä ja tänään sitten laitoin hihat heilumaan! Valitsin hunajasitruunamuffinssi-reseptin, koska se kuulosti vähän erikoiselta ja voi miten ihania näistä tulikaan! Oli ihan pakko tulla ja jakaa resepti teidänkin kanssa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Resepti on alunperin amerikkalaiselta sivustolta ja olen muuttanut määrät suomalaisiin mittoihin, eli sen takia on vähän erikoisemmat määrät ;)


Hunajasitruunamuffinit
(Alkuperäinen resepti täältä)

100g voita
1,8dl sokeria
2 munaa
3,6dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1rkl vaniljasokeria
1,2dl maitoa
0,6dl juoksevaa hunajaa
1rkl sitruunamehua
vähän sitruunan kuorta

1. Vispaa noin 2min sulatettua ja voita keskenään.
2. Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita kunnolla.
3. Sekoita jauhot, suola ja vaniljasokeri keskenään omassa kulhossa
4. Sekoita maito, hunaja, sitruunan mehu sekä kuori 
raastettuna keskenään omassa kulhossaan.
5. Lisää puolet jauhoista taikinaan ja sekoita kunnolla, lisää sitten maitoseos, 
sekoita taas kunnolla ja sitten loput jauhoista.
6. Lisää taikina pieniin tai keskikokoisiin muffinivuokiin ja 
täytä vuoista noin 2/3 taikinalla.
7. Laita uuniin tasalämmölle 180 astetta ja paista niin kauan,
 että hammastikkuun ei tartu taikinaa. (20-30minuuttia noin)

Hunajakuorrute

60g voita
200g tuorejuustoa
0,8dl hunajaa
6-7dl tomusokeria

1. Sekoita sulatettu voi, tuorejuusto ja hunaja keskenään.
2. Lisää tomusokeria vähitellen niin kauan, 
että kuorrute tuntuu tarpeeksi paksulta.
3. Levitä tai pursota muffinien päälle.



Kuorrute on aika makeaa, eli kannattaa olla varovainen hunajan käytön kanssa. Jos olet kuitenkin yhtä perso makealle kuin minä niin nämä ovat juuri täydelliset! Kannattaa kokeilla! :) Ja mikä onkaan paras tapa nauttia leipomuksistaan kuin kaverin kanssa eli nyt teetä kiehumaan ja muffinit pöytään! :)

Huomenna sitten mennään pienelle irtiotolle Tukholman risteilylle! Olen viimeksi ollut noin kuusi vuotta sitten tuollaisella risteilyllä eli ehkä on jo aikakin päästä vähän merelle nauttimaan ruoasta ja seurasta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)