tiistai 12. toukokuuta 2015

Kukkia kaaoksen keskellä

Kotini on tällä hetkellä pienen kaaoksen keskellä, joskin tilaa täällä on vaikka muille jakaa. Olen jo pari viikkoa nukkunut patjalla ja tämä järjestely jatkuu vielä muutaman seuraavankin viikon. Sohvaa ei kämpässäni enää myöskään ole, joten telkkarin katseleminen on säälittävästi toiminut ruokapöydän tuolilla. Poikaystäväni nauroi vedet silmissä, kun hän Oulusta tuli ja näki riisutun asuntoni ja yhden tuolin telkkarin edessä. Kieltämättä aika säälittävää.


Miksi tilanne asunnossani on sitten tällainen? No muuton takia tietenkin. Taas meikäläisellä on muutto edessä! Neljän vuoden sisällä on nyt kolmas muutto edessä. Löysin asunnon, joka on huokeamman hintainen ja pienempi kuin nykyinen asuntoni, joten sohvaa tai ruokaryhmää sinne ei mahdu. Kauaa en saa siis edes tuolia pitää telkkarin edessä, kun ruokaryhmäkin on myytävä. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt halvemman vuokrakämpän hankkimista, kun nykyinen syö opiskelijabudjetistani aika ison loven. Mielelläni kuukaudessa pitäisin vähän enemmän euroja omalla tililläni, joten sopivan asunnon osuessa kohdalle ei tarvinnut kauaa miettinyt. Toki pieni haikeus on kyllä mielessä, sillä nykyinen asuntoni on suhteellisen uudessa talossa ja Aurinkolahden kaunis ranta on vain parin minuutin kävelymatkan päässä.

Nyt muutan kauemmas biitsistä ja vuosikymmeniä vanhempaan taloon. Tämä on kuitenkin väliaikainen tilanne ja suunnitelmissa olisi poikaystävän kanssa muuttaa isompaan asuntoon kunhan hän pääsisi sieltä Oulusta tänne muuttamaan. Siihen kuitenkin menee vielä pari vuotta ainakin, joten nyt on hyvä säästää vuokrasta vähän ja panostaa sitten myöhemmin kivaan asuntoon. Pari vuotta nyt kestää asua vaikka missää luukussa! Onneksi tilanne ei niin paha kuitenkaan ole ja eniten olen innoissani siitä, että uudessa asunnossa on lasitettu parveke! Parveketta olen eniten kaivannut nykyisessä asunnossani ja on ihanaa, että pääsen sisustamaan sitä ja viettämään aamuhetkiä kahvin kanssa raikkaassa ilmassa. Vanhojen talojen tavoin, uudessa asunnossa tulee olemaan ihan hurjasti säilytystilaa ja naureskelin jopa, että olen joutunut nykyisen asunnon säilytystilan vuoksi myymään tai heittelemään niin paljon tavaraa ja nyt sitten ei tavaraa edes riitä tuonne kaikkiin kaappeihin! Siis siellä on jopa vaatehuone! Mitä muuta nainen tarvitseekaan kuin ihanan parvekkeen ja tilavan vaatehuoneen.


Olen aika kotihiiri ja kodin ulkonäkö vaikuttaa suoraan omaan mielialaani. Siksi olen vähän ollut ärsyyntynyt tähän tyhjään huoneeseen ja lattialla olevaan patjaan. Yksi asia mikä eniten lohduttaa tämän keskellä on tuoreet kukat. Olenkin nyt ahkerasti niitä hankkinut ja tulen varmasti hankkimaan niin kauan kuin vielä on pöytä mihin kukkia laittaa. Eilen leikkasin neilikat superlyhyiksi ja laitoin somaan pieneen pyöreään maljakkoon. Nyt katse harhailee harvase hetki tuohon kauniiseen asetelmaan ja heti tulee parempi mieli. Toki myös sisustusnettikauppojen selailu ja parvekkeen sisustussuunnitelman miettiminen piristää hurjasti. Muutto ei tietenkään ole varmaan kenestäkään kivaa ja toivoisinkin, että olisi jo muutto ohi ja pääsisi siihen hetkeen kun katselee valmista kotiaan ja voi vain nauttia.

Tällaisia kuulumisia siis tällä kertaa, toivottavasti tästä tulevasta asunnosta ei nyt tarvitsisi muuttaa ainakaan pariin vuoteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)