torstai 20. kesäkuuta 2013

Sisustuskuvia

Jos tarvitsen vähän rentoa omaa aikaa, on yksi asia mitä haluan tehdä - katsoa kauniita sisustuskuvia. En tiedä onko se perfektionisti (syvällä) sisälläni, mutta nautin suunnattomasti kauniiden sisustuskuvien katselusta. Yleisesti ottaen tunnen pientä ahdistusta sotkusta ja tekemättömistä asioista. Esimerkiksi olen ollut vähän ärsyyntynyt vaatekaappini epäsiisteydestä ja kenkäkaappini sotkuisuudesta, mutten yksinkertaisesti ole ehtinyt tehdä asialle mitään. Eilen otin asiakseni siivota nämä kaapit ja kun lopulta kengät olivat järjestyksessä, tuntui kun pystyisin pitkästä aikaa hengittämään oikein syvään. Kunnes siis hoksaan jonkun muun siivoamista tarvitsevan kohteen ja olen taas ahdistunut pari kuukautta, ennen kuin ehdin siivoamaan...
Uskoisin siis, että sisustuskuvissa rentouttavaa minulle on jollain tasolla niiden siisteys ja puhtaus. On jotenkin aivan ihanan rauhoittavaa katsella puhtaita ja siistejä koteja, missä ei loju mitään lattioilla ja lehdetkin ovat täydellisessä rivissä korissaan (eikä sinne ole eksynyt laskuja ja muita lehdykkeitä..). Toisaalta taas tietenkin kuvien kauneus on myös rentouttavaa ja on siis ihanaa katsella toisten kauniita koteja ja ihastella kuinka taitavia jotkut ihmiset vaan ovat. En kyllä todellakaan tiedä, miten pärjäsimme aikaisemmin ilman Pinterestiä, tuntuu nimittäin, että nykyään aina jos haluan tehdä jotain oli se sitten asukokonaisuus hankalan vaatekappaleen ympärille tai sisustaa jonkin nurkan tietämättä mitä sinne voisi laittaa, niin etsin Pinterestistä inspiskuvia avuksi. Tulevaisuudessa sisustaessani omaa kotia, tulen ihan varmasti käyttämään Pinterestiä apuna, jos tulee kiperiä tilanteita. Sieltä löytyy myös niin mielikuvituksellisia ratkaisuja, ettei puoliakaan tulisi itse edes ajatelleeksi!

Ajattelin jakaa joitakin sisustuskuvia kanssanne, sillä näistä näkyy aika hyvin minkälaisesta sisustustyylistä pidän.Pidän siis neutraaleista sävyistä ja puun käytöstä. Tulevaisuuden kotiini haluaisin tumman parketin, tiiliseinän mieluiten sekä keittiöön, että olkkariin; paljon antiikkisia tai tiikkisiä kalusteita ja luonnon tekstiilejä, kuten puuvillaa ja pellavaa valkoisen ja beigen eri sävyissä. Jos nyt ihan aletaan unelmoimaan niin talo voisi olla vanhanaikainen puutalo, jonka voisin rempata kokonaan, niin että talon vanhanaikaisia piirteitä säilytettäisiin. No mutta, luultavasti tämä unelma on vähän liikaa pyydetty, en nimittäin Helsingistä halua muuttaa. Täällä ei välttämättä noita vanhoja rustiikkisia omakotitaloja ihan hirveästi löydy ;)

Nyt kun olen taas rentouttanut itseni näillä kauniilla kuvilla, voinkin mennä takaisin opiskelujen pariin ;) Huomenna matka käy siis suurimman osan helsinkiläisten kanssa kehäkolmosen ulkopuolelle. Huh, toivottavasti ei olisi ihan hirveitä ruuhkia! Illalla odottaa toivottavasti grilliruoka ja rantasauna ja jos oikein olen uhkarohkealla päällä niin ehkä jopa pulahdan kylmään järviveteen! (Epäilen kyllä suuresti.) Sitten illalla puhtaiden lakanoiden väliin pieneen mökkiimme. Meillä on siis sellainen ihan superhyperpieni mökki sukulaistemme rannassa. Isäni rakensi sen rantaan puiden keskelle aikoja sitten, kun vanhempani ajattelivat, että pieni yksityisyys puolin ja toisin tekee ihan hyvää sukulaisten keskellä ;)

Luultavasti en pariin päivään ehdi kirjoittelemaan Jussin ja serkkuni rippijuhlien aikaan, joten toivotankin nyt tässä jo kaikille:

Aurinkoista, lämmintä, rentouttavaa 
ja hauskaa Juhannusta!

Ajattelin muuten itsekin käydä keräämässä pienen mökkimme pöydälle villikukkakimpun!

4 kommenttia:

 1. Upeita sisustuskuvia! Itsekin usein ihastelen kauniita sisustuskuvia, joko netistä tai lehdistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Sisustuskuvat ovat juurikin elämän pieniä iloja! :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Juuri tuollaisesta tyylistä itsekin tykkään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Kunpa itsekin saisi joskus sellaisen ihanan asunnon, jonka voisi sisustaa tuollaiseksi hienoksi :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)