maanantai 28. heinäkuuta 2014

Helsinkiä pakoon..

Huomenna aamukolmelta suuntaamme Helsinki-Vantaalle päämääränämme LISSABON! En voisi olla enemmän innostunut, emme ole poikaystävän kanssa käyneet kahdenkeskisellä lomamatkalla kolmeen vuoteen (!!), joten tämä tulee erittäin tarpeeseen.

Suunnitelmissa on ihan vain rauhassa kävellä kauniilla romanttisilla kujilla, istuskella kahviloissa ja ravintoloissa, juoda halpaa viiniä varjossa ja vain nauttia toistemme seurasta. Isompina suunnitelmina olemme mietiskelleet päiväretkeä Sintraan ja Cascaisiin ja ehkä jopa osallistua jollekin päiväretkelle. Luin nimittäin monista ihanista retkistä mitä Lissabonin lähikaupungeissa järjestetään, vai miltä kuulostaa viinitiloilla lounastaminen ja viinimaistelu, delfiinien bongaaminen veneestä, jolta voi hypätä turkoosiin veteen tai Fado-esitys romanttisessa ravintolassa shamppanjan kera? Meillä on ainakin ollut vähän valinnanvaikeutta, mutta tällä hetkellä pitkäaikainen unelmani delfiinien näkemisestä meinaa viedä voiton. Poikaystävä ei kuulemma ollut yllättynyt, että eläinaiheinen retki sai mut eniten innostumaan.. En kannusta eläintarhoja viihdyttämistarpeisiin, joten tällaiset mahdollisuudet nähdä villieläimiä omissa oloissaan on aina mun mielestä hieno tilaisuus.


Jännitys alkaa olemaan aika kova jo, eikä vain loman takia vaan lentomatkat saavat kauhun valtaan niin, että meinaa oksettaa. En ole siis lentopelkoinen, mutta korvani eivät tasaa lentokoneissa paineita oikein joten heti kun lentokone alkaa laskemaan korkeutta, olen suunnattoman kivun vallassa laskeutumiseen saakka. Onko muilla niin pahaa ongelmaa lentämisen kanssa? 

Tähän ei siis mitkään normaalikikat auta, sillä tämä ei ole ihan normaalia kipua. Yleensä lentorituaalini on, että suihkutan nenän täyteen nenäsumutetta, jotta kaikki röörit avautuu, sitten laitan ison kasan purkkaa suuhun ja tunti ennen laskeutumista laitan vielä korviin erikoiskorvatulpat, jotka on tarkoitettu juurikin tällaisista kivuista kärsiville. Sitten koko laskeutumisen ajan olen pää polvien välissä. Ja nämä kaikki siis vain lieventävät kipujani. Mulla on yleensä aika korkea kivunsietokyky, mutta tämä on pahinta kipua mitä olen koskaan kokenut, eikä itkuilta yleensä vältytä.


Kuten huomaa, mun on vaikea miettiä vielä kaikkia ihania matkajuttuja, kun olen vain kauhun vallassa tulevista lennoista. Meillä on vielä siis vaihto Frankfurtissa eli joudun kokemaan tämän kidutuksen kaksi kertaa yhden päivän aikana.. Noh, nyt pitää todella yrittää saada jotain muuta mietittävää, siirtää vaikka katseet niihin delfiineihin ja romanttisiin linnoituksiin yms.. :)


Nyt vielä viimeiset pakkaukset matkalaukkuun ja pieni kodin puunaus ja sitten olemmekin valmiita lähtöön! Ihanaa viikkoa kaikille, minä palailen langoille (toivottavasti) paljon ruskeampana ja monta muistoa rikkaampana!

Niin ja mikäli jollain tulee jotain hyviä vinkkejä mieleen, niin laittakaa ehdottomasti tulemaan! Kaikki vinkit ovat tervetulleita :)

4 kommenttia:

 1. Tuohon korvien kipuiluun lennon laskeutumisen aikana: mulla on sama ongelma, mutta onneksi vaan sillon kun on tai ollut nuhaa. Silloin korvissa inisee, ne menevät lukkoon ja aukeavat tuskallisesti jne ihan sama kuinka monta purkkaa on suussa tai kuinka paljon haukottelen. Kaverini mainitsi jostain lääkärin antamasta lääkkeestä (nuhalääke?), jonka pitäisi avata nuo röörit kunnolla ja siten helpottaa oloa. En tiedä kuinka tää auttaisi sulla, mutta ajattelin kuitenkin vinkata :) Ja en nyt millään saa päähäni lääkkeen nimeä, mutta ehkä sitä lääkäriltä tai apteekista kyselemällä saattaa saada selville :) Oikein ihanaa matkaa!!

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Itsekin sain lääkäriltä joskus jotain korviin laitettavia tippoja, mutta ne ei auttaneet ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Ainakin nuo korvatulpat ja nenäsumutteen käyttö ovat vähän helpottaneet omaa oloa, mutta pitää joskus vielä kysästä jotain parempaa lääkettä kun sattuu käymään lääkärillä :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Pakko vielä kysäistä, että millaiset nuo erikoiskorvatulpat ovat? Miten ne auttavat? Miten verrattuna tavallisiin korvatulppiin? Saako niitä ihan apteekista? Olen lähdössä pian lomailemaan itsekin ja ehkäpä pitäisi ostaa tuollaiset korvatulpat jo valmiiksi jos nuha sattuu yllättämään. Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

  Hanna

  VastaaPoista
 3. Heippa! Tosiaan ne korvatulpat ovat ihan tarkoitettu lentokoneessa käytettäväksi ja niiden on periaatteessa tarkoitus auttaa tasaamaan paineita. Ne ovat sellaiset kumiset ja ne näyttävät vähän "ruuveilta", eli eivät ole sileät niinkuin normaalit korvatulpat. Niitä saa tosiaan ihan apteekista, oisivatko kympin luokkaa maksaneet :) http://www.earplanes.fi Tuossa vielä linkki valmistajan sivuille :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)