maanantai 5. tammikuuta 2015

Viimeinen katsaus vuoteen 2014

Viime vuonna vastasin kyselyyn vuodesta 2013 ja sitä oli aika hauska lueskella nyt vuoden päästä. Ajattelinkin siksi vastata samaiseen kyselyyn nytkin edellisestä vuodesta. On kyllä jotenkin mielenkiintoista huomata, mitkä asiat ovat muuttuneet tai mitkä olisi pitänyt muuttua, mutta eivät muuttuneet. Viime vuonnakin tein näköjään ties mitä lupauksia vuodelle 2014, mutta näköjään ne unohtuivat jossain vaiheessa. No toivottavasti tämän vuoden lopussa en ajattele samalla tavalla, vaan olen päässyt tavoitteisiin ja tehnyt töitä haasteitteni eteen.

1. Oletko saanut uuden ystävän viime vuoden aikana?
Enpä oikeastaan, kavereita kylläkin, mutta kenestäkään ei ole ihan ystävää tullut.

2. Oletko tehnyt jotain viime vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
Tein sellaista työtä, mitä en ole koskaan tehnyt. Se oli aika hauskaa ja oli kiva tehdä jotain omaan alaan liittyvää, vaikka raskasta se oli myöskin. Tietenkin joitain muitakin juttuja on ollut, mutta työprojekti on jäänyt päällimmäisenä mieleen. 


3. Kerro pari parasta muistoasi edelliseltä vuodelta?
Matka Playa de Inglesiin äidin kanssa heti alkuvuodesta oli ihanan rentouttava ja todella tarpeellinen aurinkoloma. Ottaisin sellaisen kiljuen tälläkin hetkellä, kun alkaa muistelemaan sitä laiskaa auringossa makoilua. Toinen lempparimuisto on myös matka, eli Lissabonin matka poikaystävän kanssa. Meillä oli siellä todella hauskaa ja ihastuin kaupunkiin ikihyviksi.

4. Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa viime vuoden aikana?
Pariinkiin otteeseen, mutta kaikki ongelmat ovat selvinneet puhumalla ja selvittelemällä.

5. Oletko muuttunut viimeisen vuoden aikana?
Vähän kyllä, mutten tarpeeksi. Mulla on vielä paljon töitä tehtävä itseni eteen ja ehkä tänä vuonna pääsen taas eteenpäin.

6. Kuka oli paras uusi tuttavuus?
Hmm, nyt ei nouse ketään ylitse muiden. 

7. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Ei synnyttänyt, mutta edellisenä vuonna syntynyt pikkuprinsessa on kyllä kasvanut hurjasti ja hänen kasvua ja kehittymistä on ollut ihanaa seurata. Ihana pikkuinen :)

8. Kuoliko kukaan läheisesi?
Onneksi ei. 


9. Missä maissa kävit?
Gran Canarialla, Portugalissa ja Eestissä. Ihan hyvä saldo, ottaen huomioon että edellisenä vuonna en käynyt kuin eestissä! 

10. Mitä sellaista haluaisit vuodelta 2015, joka ei onnistunut vuonna 2014?
Haluaisin saada elämäntapani parempaan kuntoon, alkaa urheilla ja syödä paremmin. Haluaisin saada myös talouteni parempaan kuntoon, niin että saisin säästöönkin jotain. 

11. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2014?
Mikään tietty päivämäärä ei itseasiassa ole jäänyt mieleen. Päivä jolloin sain kandidaatin tutkielmani oli tietenkin aika hieno päivä, mutta en kyllä itse päivämäärä muista :D

12. Vuoden suurin saavutuksesi?
Varmaankin se kandidaatin tutkimuksen kokoonsaattaminen. Minun olisi kuulunut saada se puoli vuotta aikaisemmin, mutta erinäisten yliopiston kurssimuutosten takia valmistuminen viivästyikin. Tuntui siis eri hyvältä saada lopultakin kandi käteen.

13. ...ja suurin epäonnistuminen?
En ole ollut koulussa syksyn mittaan niin ahkera kuin olisin itseltä toivonut. Myös blogin suhteen koen syksyn aikana vähän epäonnistuneeni, sillä en vain päässyt tänne, vaikka olisin halunnut.

14. Kärsitkö vammoista?
En.


15. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Varmaankin matkoihin käytetyt rahat, en usko että mikään vuoden aikana ostamani tavara vetää vertoja matkoilla koettuihin kokemuksiin ja muistoihin.

16. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
Poikaystäväni, jonka virta ei vaan koskaan lopu. Hän jaksaa sitten munkin puolesta ja hoitaa asioita jopa mun puolesta, jos itse olen (taas) ahertanut itseni piippuun. Mun ihanat ystävät, jotka ottivat mua niskasta kiinni tilanteessa, jossa itse en saanut mitään aikaiseksi. Ihana tietää, että mun elämässä on ihmisiä, jotka välittävät musta :)

17. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
Eipä oikeastaan kenenkään. Muiden käyttäytymisestä ei kannata ahdistua.

18. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Ihan vain vuokraan :D Niin ja tietty ruoka tulee kovana kakkosena.

19. Mistä innostuit eniten?
Olen aika paljon innostunut ruoanlaitosta viime vuonna ja aionkin yrittää tänä vuonna löytää enemmän aikaa kokkailuihin. Miten ihanan rentouttavaa puuhaa ja lopussa voi olla oikein ylpeä itsestään :)


20. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
Stressaava ja työntäyteinen syksy on vienyt kyllä niin paljon mehuja, että sanoisin jälkimmäisen. Eiköhän tästä nopeasti nousta, ainakin nämä viimeiset pari viikkoa ovat olleet ihanan rennot ja mukavat :)

21. Lihavampi vai laihempi?
Ihan yhtä paljon. Naurattaa kun viime vuonna vastasin tähän kysymykseen, että toivottavasti 2014 olisi kuntoilun vuosi ja saisin kiloja lisää, miten sitä taas ollaan tässä :D

22. Rikkaampi vai köyhempi?
Varmaankin köyhempi..

23. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?
Toivon, että olisin käyttänyt enemmän aikaa itseeni ja muistanut ottaa enemmän omaa aikaa. Tänä vuonna aionkin kiinnittää siihen enemmän huomiota. Pitää vain oppia, että välillä on ihan okei sanoa ei, vaikka itsellä olisikin vapaata. Vapaatakin pitää nimittäin muistaa pitää ;)


24. ...entä vähemmän?
Laiskotellut koulun suhteen! :D

25. Miten vietit joulun? Entä juhannuksen?
Joulu meni erittäin mukavasti perheen ja poikaystävän seurassa. Ihan vain kotona möllötellen, saunoen ja syöden. 
Juhannus vietettiin kaveriporukan kesken yhden kaverin saarella. Oli kyllä todella hauska Juhannus, vaikka ilmat eivät mitä parhaimmat olleetkaan.

26. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
Löysin viime vuonna Netflixin koukuttavaan maailmaan ja katselin sieltä Orange is the New Blackin ja kaikki Gossip Girlit ja Frendit ties kuinka monennen kerran. Katsoin myös Pretty Little Liarsia aika paljon, mutta siitä on vielä pari tuottaria katsomatta. Orange is the New Black nousi kyllä ehdottomasti ykköseksi, huippuhyvä!

27. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Luin kyllä monen monta kirjaa, mutta nyt ei nouse mikään mieleen. Ehkä mieleenpainuvin oli ainakin Anne Frankin päiväkirja, jota en ole aikaisemmin lukenut. 28. ...entä musiikillinen löytö?
Olen aika paljon viime vuoden aikana laajentanut musiikin maailmaani, suurin syy siihen on Spotifyn soittolistat. Ne ovat olleet ihan paras löytö ja sitä kautta olen löytänyt ihan parhaimpia biisejä, joihin en muulloin olisi missään nimessä törmännyt.

29. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
Kävimme muutaman ystävän kanssa istumassa iltaa. Se oli kyllä tosi hauska ja mukava ilta :)

30. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Ystäväni, äitini ja poikaystäväni. Kiitos kaikille ihanille, jotka pitivät musta huolta<3


Uusi vuosi, uudet kujeet. Saa nähdä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan :) Poikaystävältäni sain joululahjaksi hemmottelupäivän spassa, eli ylihuomenna lillun monta tuntia poreammeessa, sitten käydään syömässä ja vielä leffassa. Ihana lahja! Ja ihana tapa päättää joululoma, kun ensi viikolla poikaystävä palaa Ouluun ja minäkin palaan opiskeuiden pariin. 

Niin ja hyvää Loppiaista kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)