sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pinaatti-mascarponepasta

Se tunne, kun taas pitäisi keksiä mitä kokkaisi illalla ja kun ei millään jaksaisi sitä ainaista makaronia ja jauhelihaa? Oon viime aikoina yrittänyt noiden tunteiden vallatessa mennä kylmästi nettiin etsimään inspiraatiota. Useimmiten päädyn Jamie Oliverin sivulle, häneltä löytyy nimittäin aina nopeimmat, helpoimmat ja käytännöllisimmät reseptit, joihin löytyy ainekset jopa ihan lähikaupasta! Ei tarvitse siis mennä aina Herkkuun etsimään kartan kanssa jotain maustetta, jota tarvitset puoli teelusikallista, joka ei edes maistu ruoassa ja jota et sitten käytä enää ikinä. Vihaan sellaisia reseptejä!

Tunnen, että olen viime aikoina syönyt vähän huonommin ja se tuntuu kropassa ja eritoten päässä. Mun kokoisella tytöllä pienetkin muutokset tuntuu heti esimerkiksi huimauksina, joten halusin nyt sitten ehdottomasti jotain ravintopitoista ruokaa, josta saisi protskua ja rautaa! Jamielta löysin taas erittäin hyvänkuuloisen reseptin, johon tulee paljon pinaattia, mascarponea ja kermaa. Toisin sanoen hiilareita, rasvaa ja rautaa; täydellistä! Okei, ehkä niitä hiilareita ei tarvitstisi ihan näin hurjasti, mutta pastat nyt ovat vain maukkaimpia ruokia mitä löytyy.



Tarvitset siis:.

- n. 400g tagliatelle-pastaa
- n. 400g pinaattia (tämä kuulostaa hurjalta ja näyttää hurjalta, 
mutta älkää pelästykö, pinaatti kutistuu nimittäin ihan hurjasti!)
- 150g mascarponea
- 120ml (1,2dl) vispikermaa
- pari valkosipulin kynttä 
(oman maun mukaan enemmän tai vähemmän)
- loraus oliiviöljyä
- pari teelusikallista voita
- teelusikallinen muskottipähkinää jauhettuna
- suolaa ja mustapippuria
- parmesaania

1. Laita 4 litraa vettä kiehumaan, mausta suolalla ja laita tagliatellet jo kiehuvaan veteen. Keitä paketin ohjeiden mukaisesti.

2. Pese ja hienonna pinaatinlehdet ja valkosipulin kynnet.

3. Laita pannulle (mieluiten wokkipannulle) loraus oliiviöljyä, voinokareet, hienonnetut valkosipulin kynnet ja muskottipähkinä.

4. Kun voi on jo sulanut, lisää hienonnetut pinaatit. 
Sekoittele, jotta kastike tarttuisi lehtiin. 
Noin 5 minuutin sisällä pinaatti on jo kutistunut ja muuttunut tumman väriseksi.

5. Lisää mascarpone, vispikerma ja pieni kauhallinen 
pastan keitinvettä. Anna seoksen hautua. 

6. Riippuen siitä, haluatko pastasta erittäin nestemäistä vai et, ota pastan keitinvettä sivuun jonkun verran ja lisäile sitä kastikkeeseen. 

7. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

8. Sekoita pasta ja pinaattikastike keskenään varovaisesti tasaiseksi seokseksi.

9. Älä unohda minun tavoin ostaa parmesaania, sillä tässä vaiheessa 
voit raastaa sitä joko suoraan kattilaan tai sitten vasta lautaselle 
omalle annokselle, jos kaikki syöjät eivät innostu kyseisestä juustosta. 

10. Valmis!



Itse otin pastan sivuun tosiaan vielä vähän lisäprotskuakin, vaikka varmasti pastallakin pärjää enemmän kuin hyvin. Kanapala oli ihan maustamaton kanan rintafilee. Tein sille oman marinadin ensin pannulle ja sitten haudutin sitä niin kauan, kunnes kana oli kypsä. Pannulle tuli siis:

- Loraus oliiviöljyä
- Pari nokaretta voita
- Muutama valkosipulin kynsi hienonnettuna
- Mustapippuria ja suolaa
- Currymaustetta

Tämä on siis maailman helpoin tapa maustaa kana. Itse en ole mikään valmismarinadien fani (vaikka siis käytän niitäkin), joten tällä tavalla saa nopeasti ja helposti vähän makua kananrintaan :)

Pastasta tulee muuten aika iso annos, itse tein ison kattilallisen, niin ei sitten tarvitse heti taas pähkäillä pariin päivään kokkaamista. Annosta pystyy kuitenkin aika helposti pienentämään, jos haluaa vähän vähemmän. Oli muuten ihan supermaukasta, suosittelen kokeilemaan! :)

2 kommenttia:

  1. Mmmmmmm ihanan näköistä! Hyvä Kelli kokki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Tuli kyl todella hyvää vaikka itse sanonkin :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)