lauantai 25. tammikuuta 2014

Kuvia paperimuodossa

Kodistani puuttuu enää yksi sisustuselementti. Juurikin se, missä voi mennä monta vuottakin, ennen kuin se toteutetaan. Kehykset ovat siis olleet kaapissa nyt kohta puoli vuotta, odottaen maalausta. Maalaus saatiin vihdoin toteutettua pari viikkoa sitten ja nyt kehykset odottelevat kuvia!

Olen mietiskellyt kauan, mitä haluan kehyksiini laittaa: ihania mottolauseita, värillisiä kuvia vai mustavalkokuvia. Oikeastaan en vieläkään tiedä mitä haluaisin laittaa, joten ajattelin sekoittaa kaikkea kolmea. Minulla on siis kaksi kehystä, joissa molemmissa on paikka 8:lle kuvalle. Ajattelin siis laittaa molempiin pari kivaa tekstiä ja sitten yrittää sekoitella värillisiä ja mustavalkoisia kuvia keskenään. Voi olla, että lopputulos on sekava, mutta onneksi aina voi muutella. Kunhan ne pirun kehykset saisi seinille!


Mietin kauan aikaa mitä kuvia tilaisin kehyksiin, kun mieleeni hiipi ajatus; voisin kai samalla tilata kuvia vähän enemmänkin. Nykyään on aika harmillista, kun kaikki pitävät kuvia koneellaan tai tikulla tai levyllä tai jossain muussa sähköisessä muodossa. Itse pelkään aina, että kuvat voivat aika helposti kadota kuin tuhka tuuleen, enkä tekniikan ihmelapsena varmaan ikinä saisi kuviani takaisin. Mielestäni on siis hyvä pitää kuvia jonkin verran vanhanaikaisessa muodossa, jotta vanhuuden päivilläkin olisi jotain mukavaa selailtavaa. Tai siis, mitkä ovat todennäköisyydet, että kaksikymppisenä otetut kuvat säilyvät sähköisessä muodossa kiikkustuoli-ikään saakka?


Muutamia ihania kuvia löytyikin koneelta ja osan olemassaolon olin jo kokonaan unohtanut. Esimerkiksi viime kesänä olimme poikaystäväni kanssa häissä ja siellä pyysin poikkiksen veljeä ottamaan meistä muutamat juhlavammat kuvat, juurikin kehystämistä varten. Muutin niitä mustavalkoisiksi ja katsoessani paperiversioita hihkaisin ääneen; niin ihanat ne mielestäni olivat.  


Itse tilasin kuvat Ifolorilta, eikä 100 kuvan tilaus ylittänyt edes 15 euroa. Hinta ei siis päätä huimaa, kyseessä on kuitenkin muistot, jotka jäävät moniksi kymmeniksi vuosiksi. Toimitusaikakaan ei ollut paha, kuvat saapuivat muutaman päivän sisällä postiin. Heh, tämä ei siis ole mikään yhteistyö tai mainostus, halusin vain kehottaa muitakin tilaamaan kuvia albumeihin. Niitä on paljon mukavempi selaillakin, kuin tietokoneen kuvia! Katsotaanhan, kuinka monta kuukautta menee siihen, että saan kehykset oikeasti seinille.. Minäkö saamaton?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)