sunnuntai 9. elokuuta 2015

Miniloma Tallinnassa

Pari päivää sitten kotiduimme minilomaltamme Tallinnasta. Pudotus arkeen alkoikin sitten tänään, kun itse menin töihin ja poikaystävä hyppäsi junaan ja matkusti takaisin Ouluun. Kesä on siis ainakin minun osaltani ohi, joskin nämä säät saavat kuitenkin jatkua tällaisina!

Tallinnassa ollaan yleensä oltu vain pari päivää, joten nyt pidemmällä reissulla keskityttiin jopa vähän turisteiluun. Toimin siis pari päivää turistioppaana, esitellessäni Tallinnan nähtävyyksiä poikaystävälle, joka oli luultavasti useimpien suomalaisten tavoin keskittynyt Viru keskukseen ja vanhaan kaupunkiin. Tallinna on oikeasti erittäin kaunis kaupunki, kunhan vähänkin kävelee pois satama-alueelta. Poikaystävänikin oli ihan yllättynyt Tallinnan "eurooppalaisuudesta", ei kuulemma ollut edes ajatellut, että Tallinnassa olisi jotain nähtävää vanhan kaupungin ulkopuolella. Kehotan siis kaikkia ottamaan ihan miniloman Tallinnaan ja tutustumaan kaupunkiin ihan kunnolla!

Kameraa en mitenkään ahkerasti käyttänyt, mutta Kadriorun parkissa ei voinut olla räpsimättä. Kuvat ovat siis päivältä, jolloin kiertelimme upeaa ja kaunista Kadriorun puistoa, museota ja presidentinlinnan ympäristöä. Kadriorun puisto on noin vartin kävelymatkan päässä Viru keskuksesta, eli mikään hurja matka ei kyseessä ole. Muutamalla eurolla pääsee myös kiertelemään palatsissa, joka oli ennen keisarin palatsi ja nykyään museo. Toinen kaunis paikka Tallinnassa on Toompean alue, joka taitaa olla vähän tunnetumpi. Toompean puistoa ympäröi vanha linnake ja alueella on entisajan torniin rakennettu museo. Oli ihan mielenkiintoista käydä kyseisessä museossakin ja oppia vähän uusia asioita Eestin historiasta. Hävettää myöntää, etten itsekään ole ihan perillä kaikista historiankäänteistä kotimaassani. Toompean puistossa on kyllä ihanaa kierrellä ja hengailla. Seuraavalla kerralla olisi vaikka kiva mennä sinne ihan rauhassa viettämään piknikiä.

Puhelinkuvia minulla on enemmän, joten ajattelin tehdä puhelinkuvapostauksen erikseen. Voin sitten kertoa muistakin kivoista alueista ja antaa vähän ravintolavinkkejä! Siihen saakka, joitain kuvia näkee Instagramissani (@kellikor).

Ps. Täälläkin ollaan löydetty Snapchatin ihmeelliseen maailmaan ja snäppejä tai videioita mun arjesta löytää nimimerkillä keltsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)