perjantai 4. lokakuuta 2013

#Lihatonlokakuu

Varmasti kaikki ovat jo kuulleet Lihattomasta Lokakuusta, joten en aio sen synnystä kertoa sen enempää, jokainen voi sen Facebook-sivulta käydä lukemassa. Ensin ajattelin, etten ikinä pystyisi tähän, joten ihan turha edes kuvitella. Syön aika paljon vanhempien luona ja heille lihansyönti on erittäin tärkeää, joten ihan ymmärrettävistä syistä epäilin vahvasti onnistumistani tässä hankkeessa. Kokeilu ei kuitenkaan ole keneltäkään pois, joten ihan mielenkiinnon vuoksi lähdin tähän mukaan :)


Viime aikoina lihansyönnistä on alkanut tulla mulle vähän pakkopullaa, en ole ikinä tykännyt lihan mausta, mutta kun "sitähän pitää syödä". Etenkin viime vuosien aikana mua on kuitenkin alkanut entistä enemmän häiritsemään lihansyönti jo ihan lihantuotannon takia. Eläimiä ei vaan massatuotannossa kohdella hyvin (en pyri yleistämään) ja harvemmin voit tietää mistä syömäsi eläin on lähtöisin ja miten kyseistä elämää on kohdeltu. En vain haluaisi itse tukea eläinten kaltoinkohtelua syömällä niiden lihaa. Lihaton Lokakuu onkin siis mulle täydellinen kokeilu: pystynkö siihen laihtumatta ja ilman mitään terveydellisiä takapakkeja. Etenkin äidilleni hänen sanojaan lainaten osallistumiseni lihattomaan lokakuuhun on naurettavaa, kun olen muutenkin niin pieni ja yritän lihottaa. Itse kuitenkin tiedän, että olisi varmaan ravitsevampaa syödä maittavia kasvisruokia, joita oikeasti söisin, kuin se että noukin jostain riisimössöstä kaikki lihanpalat pois, jolloin ruokaan jää jäljelle riisiä, kastiketta ja ehkä kaksi kasvispalasta seassa.

Vietän erittäin paljon aikaa vanhempieni luona, joten en tiedä miten kuukausi tulee sen osalta menemään. Yritän parhaani mukaan selittää äidilleni tähän ryhtymistä, mutten myöskään aio pyytää häntä tekemään kasvisruokia mulle erikseen. Kaikkialla muualla aion kuitenkin noudattaa kasvisruokavaliota. Saa nähdä miten tämä menee, mutta tosi innoissani olen tästä kuitenkin. Tekemäni kasvisruoat ovat ainakin tähän mennessä olleet supermaittavia! Tofua en ole vielä maistanut, mutta eiköhän sekin tule kokeiltua kuukauden aikana :)



Ensimmmäisenä lihattomana päivänä tehtiin tortillaa, johon tein itselleni tuollaista supermaittavaa kasviskastiketta. Laitoin siis pannulle herkkusieniä, kesäkurpitsaa, paprikaa, kidneypapuja, sipulia, valkosipulia ja tomaattia; haudutin aineksia ja tadaa! Erittäin hyvää!

Eilen tehtiin kasvislasagnea, jonka resepti löytyy täältä. Jopa poikasystäväni kehui tätä ruokaa erittäin paljon ja otti jopa kaksi isoa lautasellista ;)

Muina kuvituksina on ihan muuten vaan syömiäni kasvisruokia, mitä löytyi Instastani. Ekassa kuvassa tomaattikeittoa ja seuraavassa porkkanakeittoa. Onnistumistani voi seurailla jonkin verran Instasta, sillä pyrin laittamaan sinne tekemiäni kasvisruokia ja esimerkiksi vaihtoehtoisia aamupaloja. Tänäänkin söimme aamupalaksi chia-siemeniä. Aika mauttomia olivat, pitää kokeilla jos ne vaikka toimisivat paremmin smoothiessa :P Nyt on juuri uunissa kasvispata, joka näytti ainakin uuniin mennessä supernamilta ;)

Aikooko joku muukin yrittää tätä? Niin ja maittavia kasvisreseptejä saa linkata!

2 kommenttia:

  1. GO KELLI! Niin ylpeä susta (: Juuri nuiden samojen syiden takia itse vuosia sitten jätin lihan pois ruokavaliostani. En halua tukea eläinten tehotuotantoa ja orjuuttamista enkä etenkään syödä toista elävää olentoa. Autan aina mielelläni, jos tulee jotain kysyttävää. Itse olin silloin 14 vuotiaana luuta ja nahkaa jo valmiiksi, kun jätin lihan pois ruokavaliosta, mutta eipä ole koskaan ollut mitään terveydellisiä ongelmia ja ihan normaalikokoinen olen nytkin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiii, kiitos Rimma! Sua saan tästä kiittää :) Ihan tässä jo parin päivän aikana olen huomannut, että olen itseasiassa syönyt paljon paljon paremmin, kuin normaalisti, joten uskon että tää on itseasiassa varmasti tosi hyväksi mun terveydelle. Toivon mukaan saisin jopa pari lisäkiloa, niin sitten voisin ainakin todistaa kaikille, ettei se lihan proteiini ole kaikki kaikessa ;) Tosi ihanaa tietää, että siellä on joku, jolta voi kysellä sitten apua :) Olet ihana!<3

      Poista

Kiitos kommentista! :)