keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Smoothie

Tykkään itse hankkia blogeista inspiraatiota smoothieiden tekemiseen, joten ajattelin jakaa myös yhden omista smoothieresepteistäni. Smoothieiden tekeminen on omalla osallani erittäin spontaania, joten prosessoriin menee sitä mitä juuri sillä hetkellä kaapista löytyy. Aikaisempia reseptejäni kerroinkin jo täällä.


Olen kokenut, että pahanmakuisten smoothieiden tekeminen on ainakin omalla osallani ihan turhaa. En vaan jaksa syödä sitä, jos se maistuu pahalta. Yritän siis laittaa hyvänmakuisia aineksia smoothieeni, saan niistä siloin enemmän irti. Pisteet vaan niille, jotka juovat kauhistuttavia myrkkyjä ilmekään värähtämättä ;)

Smoothieen tuli siis:

- Puolikas mango
- Banaani
- Avocado
- Limen mehu
- Karpalojugurttia
- Appelsiinimehua
- Pinaatinlehtiä

Lisäksi käytän yleensä smoothieissa maca-jauhetta, joka on ainakin 
kertoman mukaan erittäin terveellistä:

"Maca sisältää mm. proteiinia, kuitua, B1-, B2- ja C-vitamiineja, alkaloideja ja aminohappoja. Lisäksi maca sisältää eri mineraaleja, kuten magnesiumia, kalsiumia, natriumia, kaliumia, kuparia, sinkkiä, rautaa ja mangaania.

Maca on myös voimakas adaptogeeni. Tämä on termi, joka annetaan lääkinnällisille kasveille joiden avulla keho kykenee mukautumaan (adaptoitumaan) haastaviin olosuhteisiin - esimerkiksi stressiin. Yleensä jatkuva stressi alkaa heikentää immunijärjestelmää sekä heikentää ruuansulatusta ja hormonitoimintaa. Tämä johtaa ihmisen elinvoiman ja energisyyden hiipumiseen." 
*

Ostin myös hiljattain kehuttua spirulinajauhetta, 
joka värjää smoothiet aika kauhistuttavan värisiksi, mutta senkin pitäisi olla hyvää keholle:

"Spirulina on puhdas mikroskooppinen levä (Arthospira platensis), joka on kasvatettu kontrolloiduissa olosuhteissa makeassa vedessä. Spirulina-levä sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja (erityisesti B-vitamiineja ja beetakaroteenia) sekä kivennäisaineita (mm. fosforia, magnesiumia, rautaa, kaliumia, sinkkiä ja mangaania)." 
*


Valmis smoothie oli tosiaan mielenkiintoisen väristä spirulinajauheen ansiosta, mutta maku oli ihan hyvä. Ripottelin päälle vielä Cocovin Superfood Trail Mixiä, joka on muuten tosi herkullista! 

"Herkullinen CocoVi Trailmix on herkuttelua parhaimmillaan. Sisältää sekoituksen kaakaonibsejä, manteleita, goji-, ja mulperimarjoja sekä kuorittuja hampunsiemeniä.

Eri kulttuureiden ravintorikkaimmista raaka-aineista valmistettu sekoitus antaa päivääsi energiaa, pirteyttä ja tietysti ilman lisäaineita. Tämä luonnollinen ja ravintorikas herkkusekoitus tasaa verensokeria, antaa hyvänolon ja pitää näläntunteen pitkään poissa." 
*

Aika usein teen jääkaappiini kannullisen smoothieta valmiiksi, koska heh, herään usein niin myöhään, etten ehdi syödä mitään. Smoothien saa nopeasti syötyä ja siitä tulee kuitenkin aika täysi olo ainakin siksi aikaa kun pääsee syömään jotain konkreettista :)

Hyviä smoothievinkkejä otetaan muuten aina vastaan! Välillä tuntuu nimittäin, kuin inspis on vain ihan hakusessa ja sitten päätyy tekemään samanlaisia smoothieita koko ajan, jolloin ne alkavat maistua puulta..

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Rakastan tehdä smoothieita, ja uudet reseptit ovat aina tervetulleita! :) Jos haluat ohjeen hyvään green smoothieen kurkkaan mun blogiin! Tein siellä postauksen vähän aikaa sitten :)
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, varmasti kurkkaan sunki blogiin, kuten sanoit uudet reseptit ovat aina tervetulleita! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)