keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sämpyjä

Kotona leijuu juuri ihana sämpylän tuoksu. Vastaleivottu sämpylä kuuluu kyllä ehdottomasti maailman parhaisiin tuoksuihin. Tänään oli tarkoitus tehdä kouluhommia, mutta näinhän minä sitten keksin jotain parempaa tekemistä itselleni ;)


En olekaan leiponut sämpylöitä pitkään pitkään aikaan, mutta nyt innostuin kokeilemaan. Emme ole aina hiivan kanssa tulleet toimeen, niin olen pitkään vältellyt leipomuksia missä hiivaa tarvitaan. Nyt ajattelin pistää pelkoni pois ja yrittää vaan parhaani. Näköjään, kun mielikin oli optimistinen, eikä pelokas, niin näin se hiivakin sitten oli mun kaveri.  Ottaen huomioon, kuinka isoksi tuo turposi loppupeleissä! Oli ihan pakko lopettaa turvottaminen kun taikina alkoi jo pursuamaan reippaasti yli kulhon :)Toinen ongelmani hiivan kanssa on ollut, että sen maku on aina leipomuksissa puskenut läpi. Kaikki pullani ja puustini ovat maistuneet aina siltä, kuin olisin lisännyt tujauksen koskenkorvaa taikinaan. Tällä kertaa sämpy maistui sämpyltä, eikä hiiva maistunut ollenkaan! Success!

Ja uunituore sämpyhän syödään ison voinokareen kera. Nam :)

Itse tein sämpyjä Lilin ohjeen mukaan, mutta meidän uuni ei taida ihan niin tehokas olla kun piti olla ainakin sen 15 minuuttia uunissa. Taisin laittaa myös vähän ronskimmin porkkanaa, kun en koskaan osaa seurata reseptejä tarkkaan ;)

 Lilin ohje löytyy täältä: KLIK :)

2 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkuja!:) Alkoi heti tekemään mieli tuoreita sämpylöitä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet sämpyt on kyl parhaita! Kannattaa kokeilla tota reseptiä :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)