perjantai 21. joulukuuta 2012

Piparien leivontaa

Huh, vielä viikonlopun verran pitäisi jaksaa! Töitä on ollut yllin kyllin, jopa niinkin paljon, etten ole ehtinyt omia juttuja puuhaamaan ollenkaan. Seurauksena on se, että meikäläisen kaikki paketit on vielä paketoimatta ja muutenkin Jouluun valmistautuminen on jäänyt vähän vähemmälle. Onneksi vietän Joulun vanhempien luona, joten ei tarvitse maanantaina kuin auttaa vähän kokkailuissa ja keskittyä nauttimiseen ja rentoutumiseen ;)

Toissapäivänä ehdin kuitenkin ennen töihin lähtöä leipoa vähän pipareita. Ne on joka vuosi pakko leipoa ja vielä omalla taikinalla. Eikun yömyöhään taikinaa väsäämään ja sitten aamulla aikaisin oikein pirteänä leipomaan! Voin myöntää, ettei Joululaulut soineet, eikä kynttilät palaneet, enemmänkin leipominen meni hyvin epäjoulumaisissa tunnelmissa, kun piti vaan saada pipareita uuniin ja taikinaa kaulittua..



 Tiedättekö muuten sen, kun leipoo pipareita ja sitä viimeistä taikinapalaa pyörittää ties kuinka kauan, kun koko ajan sitä pystyy vielä kaulimaan. Eniten odotan piparien leipomisessa sitä hetkeä, kun sitä pientä taikinapalaa ei enää pysty kaulimaan (mukamas), joten se taikinapala pitää syödä pois! Taas meni aika iso osa taikinasta parempiin suihin (minun), mutta mielestäni se on täysin oikeutettua sillä en niitä itse pipareita syö niin paljoa.

Ainoa oikea tapa syödä pipareita on tottakai joko kuorrutettuna tai sitten juuston kera. Olen ihan muutaman kuukauden aikana oppinut syömään sinihomejuustoakin ja ai että se sopii hyvin piparien kanssa!


Ostin myös Pentikiltä ihania jouluisia herkkuja, vai miltä kuulostaa omenakanelimakeiset tai talviglögi, jossa on omenainen maku? Talviglögi säästetään varmaan aattoon, mutta makeisia ehdin vähän napsimaan pipareita leipoessa. Namnam! :)

 

Päivän asuna toimi erittäin jauhoinen essu! En kyllä tiedä miten onnistunkaan sotkemaan niin hurjasti aina kokatessa tai leipoessa. Ihan naurettavaa! Taas oli jauhoa ihan joka puolella, itse olin hiuksia myöten valkoisessa tomussa!

Leipuriapurini ei kyllä hirveän avulias ollut leipomisprosessissa, vaan keskittyi enemmänkin rentoutumaan minunkin puolestani ;)

Tämän enempää ei runosuoni syki, yritän ehtiä vielä moikkaamaan ennen jouluaattoa, mutta muuten kaikki vapaa-aika menee varmaan joko panikoidessa jouluvalmisteluja tai nuokkuessa paremman puoliskon kainalossa.. Ihanaa viikonloppua, toivottavasti te muut saatte aloittaa Joulurauhan ajoissa ;)

5 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Ja voi miten suloinen leivonta-apuri sulla onkaan ollut!<3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Zandra! Leipominen ei sitten niinkään tunnelmallista ollutkaan :D Hih onhan tuo pieni aika lutunen (suurimman osan ajasta ainakin) ;)

      Poista
  2. Sait sentään edes osan taikinasta pipareiksi asti! Itsehän ostin taikinan, muta kröhöm, siitä ei jäänyt yhtään paistoa varten :D
    Pitäisi joskus kokeilla tehdä itse taikinaa, niin en ehkä raaskisi syödä kaikkea raakana :)

    Tsemppiä viimeiseen työrutistukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha toi on kyllä jo aika saavutus, että ihan koko taikina on kadonnu ennen uuniin pääsemistä :D Onneks en oo sit ihan yksin tässä mun piparitaikinarakkaudessa ;) Mut kyllä se yömyöhään väsymyksessä väännetty taikinan teko toi ihan uutta motivaatiota siihen piparien valmistukseen, ei tehny mieli ruveta ihan uudestaan puuhaamaan sitä :D

      Kiitos paljon ja ihanaa Joulunalkua sinne! :)

      Poista
  3. Ihania ja tunnelmallisia joulukuvia!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)