keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Jouluaattoni

Tapaninpäivä on sujunut erittäin touhukkaissa merkeissä. Asunto oli kärsinyt kovastikin viimeaikaisista kiireistä, joten tänään otin tehtäväkseni tehdä asunnosta asuttavan taas. Kertoo luultavasti jotain lähtötilanteesta, kun koko urakkaan meni yli neljä tuntia.. Vieläkin olisi paljon hommaa, mutta päätin jättää kaappien ja laatikoiden järkkäilyn jollekin toiselle päivälle. Ihanaa olla puhtaassa kodissa (pitkästä aikaa).

Tapaninpäivästä mennään vähän takaperin Jouluaattoon. Oli ihanaa viettää aikaa perheen kanssa rauhassa ja hiljaisuudessa. Perinteen mukaan koristelimme kuusen ja laitoimme paikat kuntoon ennen joulurauhan julistusta. Sen jälkeen nuokuimme rauhoitumme sohvalla, kunnes oli aika mennä jokavuotiseen Joulusaunaan. Virkeinä ja puhtaina aloitimme touhuilun taasen ruoan valmistuksen ja kattailun muodossa. Sitten mahat ähkyinä rullasimme sohville valmistautumaan lahjojen jakoon! Meidän perinne on, että minä jaan aina lahjat ja sitten kaikki vuoronperään avaavat lahjansa. Tämä on mun mielestä kiva tapa, sillä näin näkee aina lahjojen saajien reaktiot heti, mikä ei olisi mahdollista mikäli kaikki avaa lahjat samaan aikaan.

Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, niin tässä on kuvia minun aatostani :)
Jouluasuni oli mukava ja erään mukaan erittäin "tonttuinen". Taitaa olla nuo punaiset pörrösukat...

Siinä oli siis Joulun tunnelmia, palailen vielä huomenna kertoilemaan paketeistani ja joulukattauksestani. Tulisi nimittäin aikamoisen pitkä postaus, jos laittaisin ne vielä tähänkin. Sen jälkeen voidaankin jättää Joulu taaksemme ja siirtyä uusiin haasteisiin uuden vuoden muodossa :) (No saatan ehkä vielä kertoa joululahjoistani ;))

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)