tiistai 15. tammikuuta 2013

Aamiaisainekset purnukoihin

Eräänä päivänä kyllästyin taas kaivamaan espressoa pussukastaan saadessani lattialle ja kynnen alle puruja. Kyllästyin myös siihen, että erinäiset pussukat on aina auki kaapissa ja tottakai nostaessasi kurpitsansiemenpussin laatikosta, niin nostat sen väärältä puolelta ja sitten koko laatikko on täynnä niitä siemeniä. Meillä on kyllä erinäisiä purnukoita rivissä kaapissa, mutta halusin tason päälle sellasia purnukoita, jotka kelpaavat olla näytillä. Näihin säilytyspurnukoihin halusin laittaa sellasia jokapäiväisiä aineksia, mitä tulee usein käytettyä.

Ostin siis Pentikiltä kivoja purnukoita, jotka sopivat varmasti tulevaisuudessakin sisustukseen - ovat nimittäin niin klassisia :)


Nämä on söpöjä ja kivankokoisia. Tykkään purnukoissa siitä, että ne ovat samankokoiset, mutta pituus vaan eroaa. Meillä on nimittäin niin vähän tilaa keittiössä, etten halua monia erikokoisia purnukoita viemään vielä entisestään tilaa pikkuruisella tasolla. Vaikka paljon olisi aineksia, mitkä haluaisivat päästä omiin purnoikihin, niin en nyt alkuun ostanut kuin neljä purnukkaa. Tärkeimmät ainekset, eli puurohiutaleet, kahvi, teepussit ja kurpitsansiemenet pääsivät aitiopaikalle tällä hetkellä. (Tässä kohtaa pitäisi varmaan selventää, että puurohiutaleita ei siis käytetä puuron tekoon oikeastaan ikinä ;) Käytän sitä sämpylöiden leivonnassa ja jogurtissa tai rahkassa).


Siinä ne pienessä ikkunasopissa koristavat nyt keittiötä. Ihan sattumalta muuten huomasin, että purkit menevät aivan täydellisesti tuohon ikkunasoppiin. En siis osaa selittää kunnolla, mutta tuossa kohtaa meidän ikkuna on vain yksinkertainen, jotta kesäisin saa vähän ilmaa keittiöön. Siitä johtuen tuon ikkunan kohdalle jää tuollainen aukko. Kokeilin purkkien asettelua koloon ja ne menivät kuin nakutettuna paikalleen! Todella hienoa, nimittäin nyt ne eivät vie ollenkaan tilaa :) Vielä yhden purnukan hankin varmaankin tuon teepurnukan päällä, nimittäin irtoteen haluaisin vielä tuollaiseen pikkupurnukkaan. Niitäkin on ärsyttävä kaivaa aina pussin pohjalta sillä irtosuotimella ;)

2 kommenttia:

 1. Oi, oon ihan täysin unohtanu noi purnukat! Ihailin niitä joskus monta vuotta sitten Pentikin liikkeessä, ja täytyy sanoa etten kyllä vieläkään oo hienompiin törmännyt missään :D Toi puinen kansi on jotenkin kivaa vaihtelua muovisille vastaaville.. Menee ehdottomasti hankintalistalle heti kun vaan löydän asunnon :p

  Ja sulla on tosi kiva blogi muuten! Joskus aiemmin klikkailin itteni tänne, mutten sillon muistanu lisätä lukulistalle, heh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en oo kyllä missään törmänny semmosiin missä olisi puinen kansi ja se onkin juuri se juju mihin ihastuin näissä purnukoissa :) On toimineet tosi kätevästi käytössä ;)

   Kiitos paljon, tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)