tiistai 23. huhtikuuta 2013

Home details

En ole jakanut blogissani ollenkaan kuvia kodistani, joten siksi ajattelin nyt siivouksen yhteydessä nappaista muutamat kuvat. Asun siis kämppiksen kanssa, eli minulla on käytössä vain yksi huone. Huone on vähän isompi, kuin mitä yleensä olen kimppakämpissä nähnyt ja olen iloinen, että olen saanut sitä edes vähän sisustettua. Liian pieneen luukkuun, ei nimittäin saisi paljon muuta kuin sängyn.
 
Poikaystäväni ollessa opiskelukaupungissaan, on sänkyni somasti pienenä. Mua aina harmittaa vähän, että sänky pitää avata poikaystävän tullessa Helsinkiin, kun tuntuu että se on niin tönkön näköinen silloin. Tyynynpäälliset haluaisin vaihtaa vähän kesäisempiin, mutten nyt ole ehtinyt etsimään sopivia. Tämänhetkiset ovat kaikki Ikean. Sängynpeite on varjeltu aarteeni! Äitini antoi sen minulle muuttaessani pois kotoa ja silloiseen isoon sänkyyn tuo peite oli liian pieni. Nyt kun suurimman osan ajasta nukun itsekseni tuossa pikkusängyssä, niin se käy erinomaisesti. Peite on 100% silkkiä ja merkiltään Casa Stockmann. Onneksi mun huoneeseeen mahtuu hyvin myös sohva, koska en kyllä antaisi kenenkään röhnöttää tolla peitteellä telkkarin ääressä!


 
Porvoossa käydessämme löysin pitkäaikaisen etsinnän jälkeen täydellisen varjostimen yöpöydälleni. Olen jostain syystä halunnut juurikin pellavaista varjostinta, jossa olisi rusetti. Jotenkin tuo rusetti vain on niinkuin piste iin päällä. Se on niin suloinen. Mulla ei ole huoneessani muuta noin romanttista, niin ajattelin, että tämä yksi suotakoon ;) Musta on myös ihanaa tietää, että tuo varjostin on Suomessa käsin valmistettu.
 Lisäksi yöpöydälläni on ihan pakko olla käsirasvaa, sillä mua rupeaa ahdistaa, jos herään keskellä yötä ja kädet ovat kuivat. Addikti mikä addikti.

 
 
Heh, puuni (älkää missään nimessä kysykö sen nimeä) on nähnyt aika rankkojakin hetkiä elämänsä aikana. Mulle ei nimittäin tuo kasvien huoltaminen ole niin justiinsa. Jossain vaiheessa tuo puu oli monen monta kuukautta niin vinossa, että sen lehdet osui melkein maahan ja se on saattanut olla ilman vettä parhaimmillaan kolmekin kuukautta. Eräs päivä otin itseäni sitten niskasta kiinni ja päätin pelastaa kasvin henkipolon. Sidoin kepit tueksi ja annoin sille runsaasti vettä. Puu on antanut erittäin hyvin mulle anteeks kaltoinkohtelun, se on nimittäin ihan parissa viikossa kasvattanut monta uutta oksaa ja röyhistynyt muutenkin!
 
Rottinkikorin ostin Ikean viime reissulta ja sinne laitoin kaikki lehteni ja tuollaiset lifestylekirjat, meinasi nimittäin mun sohvapöydän alaosa jo katketa tuosta painosta..


Tämä kaunis orkidea on muuten myös löytö Hullareilta, toivon erittäin hartaasti, että se kestäisi mun kohtelua! Iittalan tuikkukippoja on äiti keräillyt mulle ja niitä onkin jo aika monta. Ne on aina välillä eri paikoissa, mutta nyt ne ovat viihtyneet sohvapöydällä orkidean seurana :)
 


Sitten pientä kurkistusta keittiöön, jonka raivasin siivouspäivänä kaikesta turhasta. Mikähän siinä onkin, että keittiön tasoille kerääntyy aina ties mitä purnukkaa ja tavaraa, joita ei kuitenkaan ikinä käytetä?
Sanontahan menee out with the old, in with the new ja nytkin tasolle pääsivät Porvoosta ostetut pienet peltiruukut. Ne on nyt väliaikaisesti koristekäytössä, mutta aion kesän tullen laittaa niihin yrttejä kasvamaan. Vielä pitäisi päättää haluanko kasvattaa yrtit itse vai laittaisinko vain kaupan omat suoraan. En nimittäin ihan luota omiin kasvattajataitoihini... Vinkkejä yrttien kasvatuksiin otetaan siis vastaan!


Kuten kuvista ehkä huomaakin, niin suosin aika paljon neutraaleja sävyjä sisustuksessa. Huoneessani on vielä monia asioita, mitä haluaisin muuttaa, kunhan budjetti vähän kasvaa (ja näitä säästökohteita vähenisi..). Esimerkiksi nykyiset verhoni (näkyvät vilaukselta kuvissa) ovat erittäin tummaa samettia, jotka eivät ihan ole omaa makuani. Haluaisin jotkut puuvillaiset tai pellavaiset verhot, nuo samettiset ovat nimittäin aivan hirveän raskaat muuten niin vaaleassa sisustuksessani! Lisäksi haluaisin ripustaa huoneeseeni tauluja, mutta se onkin monimutkaisempi asia, sillä en saisi tehdä pysyviä reikiä seiniin. Jotain olisi kuitenkin keksittävä, sillä tällä hetkellä valkoiset seinät huutavat tyhjyyttä! Jos joku tietää käteviä kiinnitystapoja, niin niistäkin otetaan vinkkejä vastaan! :)

8 kommenttia:

  1. Oikun ihania yksityiskohtia! Tykkäsin varsinkin tosta korista jossa näytti olevan kirjoja ja lehtiä :)

    http://vanilla-fairytales.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ottilia, tuo kori on kyllä todella kätevä, kun aikaisemmin nuo lehdet oli aina hirveässä sekamelskassa..

      Poista
  2. Noi sun tyynynpäälliset on niin kivat!:) Ja piti kommentoida sitä Haikkopostaustakin, mutta unohin.. Hyviä kuviahan siellä oli! Mutta joka tapauksessa, , suosittelen sitä objektiivia;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, varmaan ekat mitä ikeasta nappasin mukaani ku käytiin ostaa noita huonekaluja :D Pitäis kyl saada väriä kesäks! Joo katotaan nyt mihin mennessä oon saanu kerättyy rahaa siihen, tuntuu että noita säästökohteita tulee joka tuutista :D Toi objektiivi on kyl listan ihan huipulla tärkeysjärjestyksessä!

      Poista
    2. Joo, eipä täälläkään noista säästökohteista pahemmin pulaa oo!;D

      Poista
    3. Vois olla vähän halvempi maku, niin ei ois tää elämä aina niin vaikeeta :D

      Poista
  3. Niin upeita yksityiskohtia!:)

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)