torstai 8. elokuuta 2013

Päivä meren rannalla

Kuten kerroinkin, lähdimme minimatkalle Eestiin. Kummityttöni ristiäisistä oli maanantaina vuosi, joten vanhemmat kutsuivat kaikki kummivanhemmat juhlimaan tätä merkkipäivää. Matkustimme noin puoli tuntia Tallinnasta Kaberneemeen, joka on muuten aivan superihana pieni paikka. Sieltä löytyy Eestiläisten mökkejä, rantoja ja eräs aivan upea ravintola.Kaberneemesta tuli ihan pikkaisen mieleen Amerikan Hamptons, se oli juuri sellainen merellinen, mutta myös aika ylellinen paikka. Ravintola jossa olimme ei vähentänyt tätä mielikuvaa ollenkaan. Oko- ravintola on yksi Eestin parhaimmiksi äänestetyistä ravintolasta. Pääkokkina toimii entisen Eestin presidentin entinen henkilökohtainen kokki. Ravintola sijaitsi siis aivan meren äärellä ja se oli sisustettu aivan ihanalla merihenkisyydellä! Tuli mieleen Riviera Maison sisustuksesta, turha siis sanoa kuinka ihastunut olin.
Ruoka oli aivan suussasulavaa! Alkupaloiksi oli grillattua vuohenjuustoa salaatin kera ja juuston ystävänä tämä alkupala oli mulle aivan täydellinen. Pääruoaksi valitsin lammasta ja oi nomnom, parasta lammasta mitä olen koskaan syönyt! Tuonne ravintolaan on ihan pakko päästä kyllä uudestaankin! Olin muuten erittäin yllättynyt hinnoista, luulin gourmetravintolan hintojen yltävän aika huikeisiin hintoihin jopa Eestissäkin. Tilanne on kuitenkin se, että kun Tallinnasta (tai edes Vanhasta kaupungista) lähtee pikkaisenkin kauemmas, hinnat laskevat aivan roimasti. Tämä minun ankkani oli pääruoista kallein annos ja se maksoi alle 20€. Helsingissä ankasta saa mun ymmärtääkseni pulittaa helposti yli 30 euroakin.. Suosittelen siis ravintolaa kaikille erittäin lämpimästi. Ravintolan sivuille pääsee täältä.
Ravintolassa emme ottaneet jälkkäriä, sillä emäntämme kertoi leiponeen herkullista kakkua, jota saisimme syödä heidän mökillään. Kummityttöni vanhemmat olivat siis juuri hankkineet mökin Kaberneemesta aivan meren ääreltä ja koko poppoomme sai koko päivän nauttia kauniista ilmasta, merestä ja seurasta.

 

Lähdimme mökiltä vasta auringonlaskun jälkeen ja saimme kyydin hotellille. Olimme suunnitelleet, että olisimme vielä lähteneet kaupungille, mutta päivä oli vienyt kyllä molempien mehut. Tyydyimme siis vain pienen napostelun jälkeen menemään nukkumaan. Seuraavana päivänä jaksoikin sitten shoppailla ja kierrellä kaupunkia ;) Kyllä tällaiset ihan minilähdötkin tekevät yllättävän hyvää, mieli oli nimittäin erittäin hyväntuulinen Tallinnasta palattuamme :)

2 kommenttia:

 1. Oi kun kauniita noi vikat kuvat:)

  ☆ http://vanilla-fairytales.blogspot.fi/ ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ottilia, oli kyllä aika otolliset paikat kuvien otolle :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)