keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Hiustenhoidosta

Hiustenhoito ei ole aina ollut mulle itsestäänselvyys. Vasta viime vuosina kasvattaessa hiuksiani, olen huomannut, että hyvä hiustenhoito vaikuttaa aika paljon hiusten ulkonäköön ja kasvutahtiin. Olen siis alkanut kokeilemaan eri pesuaineita, eri harjoja, eri litkuja ja aineita. En edelleenkään käytä montaa purkkia päivittäin, vaan pysyttäydyn aika luonnollisissa hoitomenetelmissä. Monissa blogeissa näkyy vaikka mitä eri purnukkaa mitä laitetaan päähän jokaisen pesun jälkeen, mikä voi sopia toisten hiuksille, mutta omat hiukseni rasvoittuvat aika nopeasti. Tässä siis muutamia pikkuvinkkejä, joilla itse saan hiukseni näyttämään kiiltäviltä ja tuuheilta :)


Hullareilta ostin Korresin shampoota ihan vain kokeilun vuoksi ja pahoin pelkään, ettei tästä ole paluuta. Shampoo on hyväntuoksuinen, hyvällä koostumuksella ja parasta on, että pesun jälkeen hiukset on ihanan tuuheat ja paksun tuntuiset.

Hiukseni ovat aika paksut ja pitkät, joten usein laitan shampoota kaksi kertaa, jotta niistä tosiaan tulisi puhtaat. Etenkin jos edellisestä pesukerrasta on pitkä aika, niin yhdestä shampookerrasta ei ole mitään apua. Hoitoainetta en käytä ollenkaan tai hyvin harvoin. Saatan käyttää hoitoainetta, jos olen käyttänyt hiuksissa kuivashampoota ja/tai lakkaa, mutta normaalissa arjessa en koe sitä tarpeelliseksi. En tiedä onko tämä kampaajien mielestä ehdoton no-no, en ole keneltäkään kysynyt, mutta ihan hyvin hiukset jaksavat ilman hoitoainettakin. Hoitoaine tekee hiuksistani usein vähän liian liukkaita ja mä tykkään enemmän sellaisesta pienestä karheudesta; se pitää hiukset vähän paksumman ja tuuheamman oloisina.


Ihan pelkän shampoon voimalla en kuitenkaan mene. Pitkät hiukset menevät takkuun helposti ja kampaaminen voi olla aika tuskallista ja repivää ilman mitään helpotusta. Hoitoaineen sijasta käytän siis öljyä. Tällä hetkellä käytän Richin arganöljyä. Mulle kaikissa kauneustuotteissa tuoksu on tärkeää ja tässä on aivan ihana tuoksu. Laitan öljyä vain pienen pallosen kämmenelle ja sitten levitän sen latvoihin. Vain latvoihin, koska muuten hiukset olisivat rasvaiset noin kymmenen minuutin sisällä. Öljyä voi laittaa sekä kuiviin, että märkiin hiuksiin. Oma rutiinini on, että laitan öljyn puolikuiviin hiuksiin ja sitten föönaan hiukset.


Kuten sanottua, hiukseni ovat vähän normaalia karheammat, joten hellä hiustenhoito on aika tärkeää, ettein mun hiukset katkeile. Tangle Teezer on ihan ehdottomasti paras, enkä nykyään edes pysty käyttämään muita harjoja. Välillä jos teezeri on kadoksissa yritän harjata vanhoilla harjoilla, mutta päänahka on jo niin tottunut hellään käsittelyyn, että tavallinen harja tuntuu vain repivän hiuksia. Tämä harja ei revi, vaan selvittää takut hellästi.

Öisin en pysty nukkumaan hiukset auki, lopputulos olisi nimittäin aamuisin ihan järkyttävä. Laitan usein hiukset yöksi kiinni letille tai sitten nutturavalkin ilman pompulaa. Vaikka sillä saattaa olla vähän epämukavaa joissain asennoissa, niin hiukset pysyy siistinä ja plussana aamulla on kivat laineet latvoissa. Pitkiin hiuksiin ei normaalit valkit toimi, joten oma valkkini on tuollainen nepparilla varustettu. Hiukset kääritään latvoista lähtien juuren saakka ja sitten neppari laitetaan kiinni ja hiukset levitetään valkin ympärille.


Käytän myös näitä kierrepompuloita (en tiedä miten niitä kutsutaan). Ne ovat vähän parempia hiuksille kuin normaalit pompulat, sillä ne eivät purista niin kovaa, eivätkä täten siis vahingoita hiuksia niin paljoa. Ne pysyy vähän huonosti mun hiuksissa, joten pidän niitä enemmänkin töissä ja arjessa, muuten käytän ihan normaaleja pompuloita. Useimmiten pidän kuitenkin hiuksia ihan vain auki aina kun mahdollista, koska mua jotenkin vähän ahdistaa pitää hiuksia ponnarilla. Tulee vähän epämukava olo. Letti tai tosi löysä ponnari sopii, muuten tuntuu jotenkin kiristävältä :D Nämä kierrepompulat kuitenkin helpottaa vähän sitäkin, kun eivät tosiaan purista niin kovaa.

Tässä siis vähän mun hiustenhoidosta. Niinkuin näkyy, niin aika perusjuttuja, eikä mitään erikoisuuksia. Pitäisi ehkä hankkia vielä jotain kuumasuojaa, mutta käytän suoristusrautaakin kuitenkin aika harvoin, niin sitäkään ei ole tullut hankittua. Omat hiukseni tuntuvat ainakin suurimmaksi osaksi terveiltä, tuuheilta ja näyttävät hyvältä ainakin omasta mielestäni. Sehän on kuitenkin tärkeintä :)

2 kommenttia:

 1. Hei! Mistä ostit tuon öljyn? Itselläni on myös rasvoittuvat hiukset ja nyt olen yrittänyt etsiä shampoota, joilla ne eivät näyttäisi niin järkyiltä seuraavana päivänä. Miten tuon Korsin shampoon kanssa on, joudutko pesemään joka päivä?

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Hanna! Öljyn ostin Kampin Hairstoresta. Ja mitä shampooseen tulee niin en joudu pesemään joka päivä, kaks päivää pysyy ihan hyvänä, kolmas päivä on jo ponnaripäivä ;) Tietty toi öljy vähän nopeuttaa prosessia, mutta toisaalta hiusten pesu kolmen päivän välein on ainakin itselle ihan sopiva :) Toivottavasti oli apua näistä ja jos päätät kokeilla näitä nii toivotaan että toimii sulle yhtä hyvin kuin mulle :))

   Poista

Kiitos kommentista! :)