torstai 29. toukokuuta 2014

Taulut seinille tarroilla

Vuokra-asunnoissa monet kohtaa hankalan ongelman: seinille ei saa tehdä reikiä. Seiniä ei mieluusti jättäisi kuitenkaan ihan valkoiseksi, vaan laitetaan vaikka sitten salaa niitä tauluja sinne ja toivotaan, ettei vuokrantaja sanoisi mitään naulojen jättämistä rei'istä. Aikaisemmissa asunnoissa käytettiin taulukoukkuja, mutta itse koin, että niistä jäi vielä rumemmat jäljet etenkin betoniseinään.

Kerran sitten Clas Ohlsonilla kierrellessä törmäsin itselle vielä tuntemattomiin taulutarroihin. En tiedä onko nämä muille jo ihan old news, mutta itse olin ainakin ihan ymmyrkäisenä tästä keksinnöstä. Päätin sitten ainakin kokeilla, miten toimii ja hienostihan ne toimivat! Ajattelin sitten kertoa teillekin näistä, jos jollekin olisi jotain apua :)


Tarroissa on kilorajoitukset, eli niistä voi katsoa paljonko tarvitsee yhtä taulua kohden. Itselläni on ihan iso peilikin kiinnitettynä näillä. Olen tietty laittanut peiliin tarroja vähän reippaammin, mutta hyvin pysyy! Näiden ideana on siis se, että yksi tarra laitetaan seinään kiinni ja toinen tauluun, sitten palaset yhdistetään, niin että tarrojen hammasosat tarttuu toisiinsa kiinni. Tarrojen yhdistys ei siis ole mikään teippi tai tarrasysteemi, vaan tarroissa on erittäin paljon pikkiriikkisiä hampaita jotka lomittuu keskenään ja täten tarrasta tulee erittäin vahva.

Ensin siis kannattaa pyyhkäistä vähän seinää suurimmista pintapölyistä, jotta tarrapinta tarttuu paremmin. Sitten tarrat yhdistetään ja laitetaan kiinni tauluun. Tässä vaiheessa otetaan seinään menevästä tarrasta suojat pois ja katsotaan mahdollisimman suora linja ja sitten tarra mätkäistään seinään. Painellaan siinä muutamia sekunteja ja sitten voila! Taulu on paikallaan! Parempi olisi, että sen paikan saa ekalla kerralla oikein, koska tarrapinta luonnollisesti heikentyy joka kerta kun irrottaa taulun. Itsekin jouduin vähän kikkailemaan, kun yksin laitellessa oli vähän vaikeampi katsoa miten suorassa taulut olivat. Hyvin ovat kuitenkin pysyneet, vaikka jouduinkin tarroja seinistä irrottelemaan muutaman kerran.


Näitä on ihan kätevä käyttää vaikka myös siellä omistusasunnossa. Jos ei nimittäin halua yhtä taulua pitää samassa paikassa hamaan tappiin saakka, niin taulutarrat voivat siitä olla kätevät, että voi surutta siirrellä taulujen paikkoja, ilman että seinään jää mitään jälkeä mistään. Ainoa, että näitä tarroja käytettäessä kehyksistä pitää ruuvata kaikki kiinnityskohdat pois, muuten ne tulevat liikaa "ulos" kehyksistä, eikä sitten tarroja tietenkään saa seinään osumaan. Itse laitoin kuitenkin ruuvit ja kiinnityskohdat talteen, jos joskus haluaakin kehykset ihan naulaan laittaa kiinni.

Näitä tosiaan löytyy ainakin Clas Ohlsonilta, suosittelen jos jollain on tauluja jossain kaappien perukoilla, eikä uskalla reikien pelossa laittaa seinille! :)

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea! Jos tulee kiinnitykselle tarvetta, niin pitääkin testailla näitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa! On iisipiisit ja kätevät :))

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Noita täytyykin heti ostaa.Vaikka meillä onkin omistusasunto,en halua että seiniin tulee ylimääräisiä jälkiä. Olen vielä tunnetusti kova vaihtelemaan taulujen ym. paikkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä et vinkistä oli apua! Iteki mietin, et omistusasunnossakin vois näitä käyttää. Ovat niin käteviä, eikä tosiaan ole sitten seinät täynnä reikiä, jos niitä vaihtelee välillä :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)